ŠTA BI BILO DA JE ŽELJKO TRENER ZVEZDE? Čović ŠOKIRAO Srbiju, Grobari i Delije u neverici
Nebojša Čović, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

zanimljivo

ŠTA BI BILO DA JE ŽELJKO TRENER ZVEZDE? Čović ŠOKIRAO Srbiju, Grobari i Delije u neverici

Iznenadio je sve

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde nedavno su osvojili ABA ligu pobedom nad večitim rivalom Partizanom u finalnoj seriji rezultatom 3:0.

Nekoliko dana posle velikog trofeja, na TV B92 u emisiji "Fokus" gostovao je prvi čovek kluba Nebojša Čović.

On je sumirao utiske iz ove sezone.

Nebojša Čović
Nebojša Čovićfoto: Starsport©

- Iza nas je jako komplikovana sezona, nikad težu sezonu nisam imao iz razloga jer smo napravili dobar tim na početku. Doveli smo i najboljeg plejmejkera u tom trenutku, Nejpira, s iskusnim trenerom Duškom Ivanovićem Ivnoivćem. To na početku nije dalo rezultate u Evroligi, pa umesto da imamo četiri ili pet pobeda, imali smo samo jednu i to je meni bio pokazatelj da moramo brzo da menjamo nešto da nam se čitava sezona ne surva. Prva promena je bila trenerom Ivanovićem, a onda smo nastavili da menjamo u hodu. Raskrsnica sezon u Evroligi je bila utakmica sa Armanijem u Beogradu koju smo izgubili. Mi tada nismo mogli da kažemo da dižemo ruke od Evrolige jer sam lično podigao lestvicu na početku sezone govoreći da idemo u TOP 4 ili TOP 8, što i jeste bio naš cilj - rekao je Čović, a potom i dodao:

- Nakon toga smo se orijentisali na AdmiralBet ABA ligu znajući da je ona najvažnija. Bez nje nemate Evroligu, mi smo sada prvaci i imamo 100 posto sigurnu Evroligu, jedino ako se ona ne raspadne.

Čović se potom dotakao finalne serije sa Partizanom.

Detalj sa jednog od mečeva iz finalne serije ABA lige
Detalj sa jednog od mečeva iz finalne serije ABA ligefoto: Starsport

- Ja juče krenuo u Arenu, međutim, nema ništa... Svi su očekivali da će biti peta utakmica. Sudijski faktor ni na jednoj od tri utakmice nije ništa odlučio i bilo bi dobro da ljudi prave alibi za svoje greške na račun sudija. Pričalo se o suđenju jer je to bila navika iz nekih loših vremena. Puno je bilo primedbi, naročito na slovenačke sudije i na uticaje pojedinih trenera koji kažu 'nećeš suditi Evroligu ako ovde ne sudiš kako mi mislimo'. Stalno se napadaju srpske sudije, a nama su u finalu prošle godine sudile slovenačke sudije u prve dve utakmice. Mi imamo fajlove o svima njima, od ponašanja, suđenja, pa sve do nekih drugih stvari. Ove godine jesmo imali slovenačke, ali i srpske sudije. Sudili su odlično, ali Obrknežević pravi veliki propust u drugoj utakmici kada Naneli hvata za vrat Lazarevića, svira po tehničku grešku i jednom i drugom. To je isključujuća za, u tom trenutku, nasilnika Nanelija. Treću utakmicu su sudili kako treba - rekao je Čović.

Voditelj mu je odgovorio da se Željko Obradović ne bi složio sa njim.

- Partizan nije imao kontranapade, imao je mali broj asistencija, da li je to zbog mene, Vas, sudija? Panter je dobro skautiran, teraš ga u desno i ne zna gde će, ne može ništa. Tražili smo da nam Slovenci ne sude, otvoreno vam kažem da nemam poverenja u njih. Za sve njih imamo fajlove, najveći problem lige su sudije - rekao je Čović.

On je potom izjavo kako bi Zvezda osvojila Evroligu da je na klupi imala Željka Obradovića.

Željko Obradović
Željko Obradovićfoto: Starsport©

- Da sam ja imao Željka Obradovića u ove tri sezone i ovoliko para koliko imamo, barem jednu Evroligu bih osvojio! Zvezda jeste državni projekat sa 40 i više posto, ali je transparentan državni projekat. Partizan takođe, ali nije transparentan. Ne vidimo njihovu dokumentaciju, papire, pravdanja...

Bonus video:

00:11

košarka, Srbija, košarkaši

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.